top of page
Фото автораUnited Ukraine

Неприпустимим є фальш-старт глобального відновлення країни – Олексій Кущ


Розпочати відновлення потрібно з того, що є критично важливим для розвитку держави і це треба робити вже зараз, поки триває війна. Про це в коментарі для Кореспондент.net повідомив експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна”, фінансовий аналітик Олексій Кущ.


"Те що є критично важливим для підтримки життєдіяльності держави, доведеться відновлювати найближчим часом навіть, попри те, що воно може бути знову знищено. Мова йде, в першу чергу про підстанції, великі трансформатори, які є складовою системи Укренерго, деякі з них знищуються по два-три рази, але їх треба відновлювати знову і знову після кожної руйнації", – зазначив експерт.


За його словами, щодо планів глобального відновлення, то вкрай невдалий формат – це фальш-старт. Ми засмічуємо помилковими та безглуздими концепціями інфопростір і реальні концепції через це згодом не сприйматимуться нашими західними партнерами. На думку експерта, абсолютно помилковою та шкідливою була конференція у Лугано. Вона не принесла жодного результату, просто дозволила нашим чиновникам з'їздити до Швейцарії державним коштом.


"Після Лугано почалися обстріли критичної інфраструктури і коли половина країни сиділа без світла, було дивно спостерігати за проєктами та планами щодо відновлення країни, які озвучувались держпосадовцями за кордоном. Зараз така сама ситуація. Ми не знаємо остаточного цінника війни, розмірів зруйнованої інфраструктури, в якому стані буде економіка країни, що буде ще зруйновано, скільки людей повернеться в країну, скільки залишиться за кордоном, скільки ще додатково поїде. Після війни потрібно буде провести ретельну інвентаризацію, у тому числі перепис населення, а потім розробляти великі плани щодо відновлення, виходячи з тієї ситуації, яка буде", – резюмував експерт.


96 переглядів0 коментарів

Comentarios


bottom of page