top of page
Фото автораUnited Ukraine

У війні путін не може досягти результату, тому хоче забезпечити хоча б процес – Ігор Петренко


Заява Путіна про бажання Заходу спричинити розпад росії – це наслідок його неспроможності дати відповідь про цілі так званої спецоперації. Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив доктор політичних наук, експерт Аналітичного центру «Об’єднана Україна» Ігор Петренко.


«Заява Путіна про бажання Заходу спричинити розпад росії – це наслідок його неспроможності дати відповідь про цілі так званої спецоперації. Тому він апелює до того, що росія в оточенні ворогів, всі хочуть її знищити. Він готує населення до тривалого стану війни. Він чудово розуміє, що не може досягти результатів, тому йому потрібен бодай процес», – зазначив політолог.


Він також зауважив важливість та знаковість результатів прийнятої резолюції ООН щодо української формули миру, яку підтримала 141 країна.


«Це рішення є важливим. Для України було дуже важливо показати, що рівень підтримки є дуже високим, щоб рф потім не використовувала це в своїй пропаганді і не казала, що рівень підтримки України падає. Формула миру, яку запропонував Президент Зеленський, отримала підтримку багатьох країн і нині триває подальша робота над її імплементацією. Що стосується ООН – закликаю не покладати великі надії на подібні організації. Там є своя логіка роботи, свої правила, які Україні треба навчитись використовувати собі на користь», – зауважив Ігор Петренко.


Він підкреслив, що Україна абсолютно правильно робить, підіймаючи питання присутності рф в радбезі ООН.


«Чи не варто рф для перебування там пройти належні процедури, які проходили інші країни? А до того моменту питання її легітимності буде постійно поставати. Паралельно з цим ми говоримо про те, що рф постійно порушує принципи, на основі яких сформована ООН. Україна має використовувати ті можливості, які дає нам ООН, а з іншого боку – може пропонувати щось нове. 10 кроків української формули миру мають загальнолюдський, геополітичний контекст, на основі якого з часом можуть виникнути нові потужні проекти та формації», – підкреслив політолог.


Джерело: «Інтер»

4 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page