top of page
Фото автораUnited Ukraine

Росія готує провокації на кордоні: чи змусить це Білорусь вступити у війну – Валентин Гладких


За даними ЗМІ, росія перекинула до Білорусі групу найманців для теракту під "чужим прапором". Не можна виключати, що окупанти справді щось замислили. Про це в коментарі для 24 каналу повідомив експерт аналітичного центру “Об’єднана Україна”, політолог Валентин Гладких.


Експерт вважає, що на сьогодні керівництву Білорусі не треба шукати підстав для того, аби вступити у війну проти України. Адже Мінськ вже давно перейшов цю межу. На думку політолога, навряд чи режим Лукашенка зараз зможе організувати щось таке масштабне і серйозне, що б вразило білоруське суспільство і переконало у необхідності залучення білоруської армії до війни.


"Я не уявляю, що має статися (щоб Білорусь вступила у війну). Хіба що КДБісти мають підривати будинки, як це роблять росіяни. Я не думаю, що це викличе великий захват у білорусів", – сказав Валентин Гладких.


Експерт нагадав, що Алєксандр Лукашенко намагався маніпулювати суспільством після вибуху на військовому аеродромі у Мачулищах.


"Прилетіло якесь лихо і зіпсувало російський новітній літак. А потім білоруські партизани передали відеоматеріали Службі безпеці України, що дає нам певні підстави для припущень, хто за цим стоїть, – сказав політолог.


Він наголосив, що авіабаза у Мачулищах – це військовий об'єкт, і будь-які інциденти там насправді не становлять жодної загрози для цивільного населення Білорусі.


"А ось те, що Білорусь надає росії свої аеродроми, технічні можливості та зброю – все це дає підстави для України у разі необхідності завдавати ударів по певних цілях на території Білорусі", – зазначив Гладких.


"Чи режим Лукашенка своїми діями не створює небезпеку для білорусів? І чи він своєю діяльністю та авантюрами не тягне білоруський народ до прірви?", – зауважив політолог, водночас наголосивши, що ЗСУ не становлять жодної загрози для громадян Білорусі.


Джерело: "24 канал"




3 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page