top of page
Фото автораUnited Ukraine

СБУ показала високий клас у контррозвідувальній діяльності, у питанні оборони країни – Ігор Петренко


Згідно з останніми соцопитуваннями, рівень довіри до СБУ зріс у рази, якщо порівнювати з періодом до повномасштабного вторгнення рф. Про це в коментарі для Comments.ua повідомив доктор політичних наук, експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Ігор Петренко.


"Показники – безпрецедентні. Це свідчить про те, що служба показала себе з кращого боку. Раніше ставлення до неї було небезпечне, а то й негативне, зокрема через т.зв. "економічні злочини", які вона розслідувала. Зараз СБУ показала високий клас у контррозвідувальній діяльності, у питанні оборони країни. Тому було нівельовано минуле негативне ставлення", – пояснює політолог.


Абсолютно вірним він називає рішення президента Зеленського про заміну Баканова на Малюка на чолі СБУ.


"І це вже приносить свої плоди. Малюк – людина, яка зосереджена саме на війні, на контррозвідувальній діяльності. На всьому тому, чим особливо активно має займатися СБУ у такий час", – зазначає Ігор Петренко.


Якщо говорити про проблемні моменти, то, за словами експерта, нікуди не поділися економічні питання, в які так чи інакше втручається СБУ.


"Реформа Служби зі зрозумілих причин відійшла зараз на другий план. І доки економічне питання не відійде від СБУ, з нею завжди залишатиметься потенційний корупційний шлейф, – вважає Ігор Петренко. – Втім, я більш ніж впевнений, що після закінчення війни нашою перемогою реформа СБУ знову постане на порядку денному. І ця структура буде зосереджена на виявленні зрадників, шпигунів і так далі. А у питанні виявлення економічних злочинів потрібно знайти збалансований підхід. Безумовно, ті ж зрадники можуть використовувати ці інструменти у своїх цілях. Але слід все ж таки чітко визначити підслідність такого роду правопорушень. І логічно буде повернутися до цього після війни".


Джерело: "Comments.ua"

5 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page