top of page
Фото автораUnited Ukraine

Оборона Бахмута посилює конфлікт між російським генералітетом і бойовиками – Ігор Петренко


Доктор політичних наук, експерт Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Ігор Петренко в коментарі для "Comments.ua" наголосив, що оборона Бахмута – питання, яке перебуває у віданні вищого військово-політичного керівництва України.


"Зеленський, Залужний, Сирський прорахували раніше, що за рахунок цієї ефективної оборони ми можемо не просто знищувати максимальну кількість ворогів, а й сковувати сили противника, не даючи можливості розвивати масований наступ на інших напрямках. Плюс – ми отримали час для підготовки резервів, які освоюють, зокрема, важку західну бронетехніку. І в потрібний момент вони розпочнуть контрнаступальні дії проти знекровленого ворога", – пояснює експерт.


У свою чергу, продовжує він, для країни-агресора Бахмут перетворився на своєрідну "червону ганчірку", дратівливий чинник, політичну мету. Путін неодноразово ставив дату, до якої його воєнщина має захопити це місто-фортецю. Але дедлайн раз у раз зміщується, кількість жертв у лавах загарбників зашкалює, а просування – мінімальне.


"Безумовно, ми теж зазнаємо втрат. Але ресурси противника "перемелюються" у значно більшій кількості. І це, як і нездатність продемонструвати результат, вже призводить до конфліктів між російським генералітетом і пригожинським ПВК "Вагнер". Звідси – істерика і військова, і пропагандистська", – наголошує Ігор Петренко.


Він зазначає, що українське керівництво не ведеться на інформаційно-психологічні операції (ІПСО) росіян, які через різні свої канали качають тему "оборона Бахмута – безглузда, там гине так багато українців, це все амбіції Києва". Не ведеться на ці ворожі провокації й українське суспільство, тим більше, що логіка оборони Бахмута вже неодноразово пояснювалася.


"Поки нам це вигідно, ми триматимемо Бахмут, – упевнений Ігор Петренко. – Немає сумнівів, що тут є відповідна згода між найвищим військовим та політичним керівництвом. Що також вже не раз наголошувалося. Ну, а якщо противник створить загрозу оточення – ЗСУ відійдуть на заздалегідь підготовлені нові оборонні рубежі. Щоб і далі стримувати ворога, готуючи контрнаступ. У потрібний час, у потрібному місці. Точно – несподівано, як минулого року сталося на Харківщині".


Джерело: "Comments.ua"

5 переглядів0 коментарів

Commenti


bottom of page